motor.jpg

Ducati

Az alábbi Ducatival kapcsolatos cikkek tartalmát a saját 1999-es Ducati Monster 900 Dark motorommal kapcsolatos szerelési és üzemeltetési tapasztalataimból gyűjtöttem össze. Főleg azokat teszem közkinccsé, amely témákkal kapcsolatban gyakran megkeresnek kérdésekkel. Azokat a tippeket-trükköket is itt hozom nyilvánosságra, amelyeket a szerelés közben volt szerencsém elsajátítani.

Előrebocsájtom, hogy nem vagyok hivatásos Ducati szerelő. Az általam készített leírásokat csak saját felelősségedre használd!

Ducati Monster 900 vezérműszíj csere

Írta: Torig on . Beküldve: Ducati

Ducati Monster 900 vezérműszíj csere tapasztalatok

Kicseréltem a vezérműszíjat a Ducatin, és szeretném megosztani a tapasztalataimat. Elsősorban nem a szerelés módját szeretném leírni, mert arra ott vannak a videók, hanem azt a tapasztalatot szeretném megosztani amit a különböző szíjfeszesség mérési módszerek kipróbálásával szereztem.

Téli vezetés

Írta: Torig on . Beküldve: Ducati

Vezetési tanácsok hideg időre

Mindenek előtt legyünk óvatosak! Mindenkinek azt tanácsolom, hogy amennyiben lehetséges, ne induljon el 0 fok alatt a Ducatival. Nem erre találták ki. Régen a 350-es Jáwával simán mentem hóban is. Még szánkókat is kötöttünk mögé szép sorjában. Egy Ducatival viszont szinte biztosan perec lenne a vége.

Ez a leírás azoknak próbál segíteni, akiknek mégis muszáj elindulniuk hideg időben. Erősen tanácsolom, hogy ha le van fagyva az út, akkor ne indulj el a Dukival. A nyomatéka miatt veszélyesnek tartom a jeges úton való használatát.

Ducati Monster 900 kerékcsapágyak

Írta: Torig on . Beküldve: Ducati

Ducati Monster 900 Dark (1999) kerékcsapágy és lánckerék csapágy méretek

A közelmúltban tönkrement a motorom (-es évjárat) hátsó kerékcsapágya. Azt vettem észre, hogy állványon a hátsó kerék oldal irányban kottyan. Úgy döntöttem, hogy kicserélem az összes kerékcsapágyat. Elsőt, hátsót, kompletten. A feladat egyszerűnek tűnt. Bemegyek a boltba, bemondom a típust és kezembe nyomják a csapágyat, hétvégén meg beszerelem az új alkatrészeket.